Tóth Vera megrendítő sorai Szilárdról: “Miért kellett? Talán azért, mert az élet adja a…”

Suhajda Szilárd tragédiájával kapcsolatban a kegyeletnyilvánítás sorai mellett sokan leírják véleményüket is.

Klein Dávid, Szilárd korábbi mászótársa azt is sejti, hogyan és miként következett be Szilárd halála.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy Dávid szerint mi történt a tragédia pillanataiban, ide kattintva megtudhatod.

Ide kattintva pedig kiderül, mi a feltevése Pintér Lászlónak, aki Szilárd expedícióját vezette és koordinálta.

Tóth Vera is leírta a véleményét Szilárd esetéről, ezt a bejegyzést posztolta közösségi oldalán:

“A sikernek ára van, a siker az nem egy velünk született tehetség, hanem kockázat, szorgalom, szenvedély, olykor meg nem értettség, sokszor magányos “műfaj”.

Kell hozzá sok energia, lélek, szív, szeretet. Én énekesként ugyanúgy Everestet akarok mászni, a csúcsra érni, bevállalni a buktatókat, legfőképpen oxigénpalack nélkül, mert csak így tudom magamnak bebizonyítani, hogyha ezt meg tudom csinálni, akkor bármire képes vagyok és nem érem be kevesebbel.

Mert ebben a testben én vagyok, egyedül, még akkor is, ha a világ legédesebb emberei vesznek körbe.

Megengedem magamnak, hogy álmaimért élhessek, és ha bukom, az bizony látszik, hisz nagy elánnal végzem a dolgom, és ha már csinálom, akkor mindent beleadok.

Amíg dolgozom az álmaimon, nem foglalkozik velem a világ, mert evidens hogy sikerülnie kell, és ha ebben a kudarcoktól rettegő társadalomban valami rosszul sül el, azért az ember megkapja a magáét, mert a sok sikertelenségből fakadó frusztráció miatt ma, csak a “heppi endeseket” lehet igazán szeretni.

Szilárd kalandok sorát kereste egy megértő, biztonságos, környezetben. Mert úgy szabadnak lenni, hogy közben egy stabil bázis , a család melege vesz körbe, a legszebb dolog a világon.

Miért kellett? Talán azért, mert az élet adja a halál, a halál pedig az élet értelmét és aki ennek teljes tudatában él, az már nem ment oda hiába, annak útját a bátorság, a hit jelenti, azok a fogalmak, melyek lassan kihalnak.

Nyugodj békességben ott fent, Szilárd, valószínűleg ennél közelebb most egyikünk sem lehetne az Istenhez, mint te” – zárul Vera bejegyzése.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tóth Vera (@tothveraofficial) által megosztott bejegyzés

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Suhajda Szilárd Instagram oldala)