Nemrég veszítettem el a fiamat: ezt a tíz fontos dolgot tanultam meg azóta

Egy gyermeket elvesztése minden szülő legrosszabb rémálma és a szívfájdalom, amit okoz, elképzelhetetlen azok számára, akik nem tapasztalták meg.

Az apa, Richard Pringle végigjárta ezt az elképzelhetetlen utat, amikor fia, Hughie elmúlt nyáron elhunyt agyvérzést követően.

Most a gyászoló szülő megosztotta a tíz legfontosabb leckét amit a tragédia révén megértett. Ez egy lista, amelyet minden szülőnek rendszeresen el kellene olvasnia, hogy emlékeztessen minket arra, mennyire értékes az élet és mennyire áldott, hogy velünk lehetnek a gyermekeink.

A kis Hughie, csak 3 éves volt, amikor meghalt; volt egy agyi állapota, de halála idején jól volt. “5% -os esélye volt a vérzésnek, de sajnos az elmúlt évben bekövetkezett a tragédia, és nem élte túl” – magyarázta Richard a The Mirror-nak. 

Egy évvel a halála után, Richard (Hastings, Anglia) megosztott egy listát a legfontosabb dolgokról. Ez egy lista, amit mindenki elolvashat, ez egy emlékeztető, hogy ne vegyük természetesnek, hogy a szeretteink itt vannak mellettünk.

A lista vírusszerűen terjedt, megérintette sok ember szívét. Richard Richard fontos életórái.

1, Soha nem tudod a szeretetet és csókokat túlzásba vinni.

2, Mindig van időd! Hagyd abba, amit csinálsz, és játsszál, még ha csak egy percre is. Semmi nem olyan fontos, hogy ne várhatna egy percet.

3, Annyi fotót és videót készíts, amennyit csak tudsz, mert lehet, hogy egyszer ez lesz mindenend, ami maradt.

4, Ne a pénzt költsed a gyerekedre, hanem az idődet! Nem az számít, amit veszel, hanem amit csináltok együtt. Ugorj fel egy biciklire, sétáljatok, ússzatok, építsetek! Játszatok! Nem emlékszem már miket vettem a fiamnak, de emlékszem, miket csináltunk együtt!

5, Énekeljetek együtt! Legszebb emlékeim a fiamról, amikor együtt énekeljük a kedven dalait.

6, Értékeld a legegyszerűbb dolgokat: lefekvés, esti mese, vacsora együtt, lusta vasárnap. Ezek hiányoznak a legjobban.

7,  Mindig puszild meg azokat, akiket szeretsz, és ha elfelejted, menj vissza és tedd meg! Sosem tudhatod, hogy melyik az utolsó csók.

8, Az unalmas dolgokból kalandot kell csinálni. Miközben mentek egyik helyről a másikra, nevessetek, mesélj vicceket, történeteket, mosolyogjatok!

9, Vezess naplót! Írd le miket csináltok együtt, miket szerettek, miket nem. Mi csak akkor kezdtük el ezt csinálni, miután elvesztettük Hughie-t. Mindenre emlékezni akarunk!

10, Ha van egy gyermeked, akinek este olvashatsz, akit iskolába vihetsz, akit szerethetsz, akivel törődhetsz, egyetemre küldhetsz, ott lehetsz az esküvőjén, akkor áldott vagy! Ezt sose felejtsed el!

Ezt nem lehet elolvasni anélkül, hogy elérzékenyülnénk. Szívet tépő, amit a családnak el kellett viselnie.

Az élet könyörtelen, és ez a tíz pont olyan, amiből mindannyian tanulhatunk. Könnyű azt gondolni, hogy a körülöttünk élő emberek mindig itt lesznek, de az együtt töltött idő és a boldog emlékek megörökítése nagyon fontos, mert soha nem tudhatjuk, mikor lesz késő.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!