Vitézzé avatták Varga Viktort: íme a videó a különleges szertartásról

Vitézzé avatták Varga Viktor énekest, az ünnepélyes eseményről pedig egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

A videó mellé hosszú bejegyzést is írt: “Hazámat szolgálom! -mondatot kiejtettem, valami igazán erős áhitat lett úrrá rajtam.

Eddig is foglalkoztam a magyarsággal, a hagyományainkkal, a nemzeti érzésekkel és identitással, de mióta saját szeletem van a magyar földből még inkább érzem fontosságát, hiszen igazán összefonódtam vele.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a rend tagjai tudtom nélkül figyelemmel kisérték munkásságomat, és bizalmukkal megajándékoztak, tudtom nélkül.

Világutazásaim során feltűnt, hogy bárhol jàrok (India, Peru,Thaiföld,Afrika, Skandináv területek stb.) valamiben megegyeznek az országok amik érdekesek.

Méghozzá abban, hogy mindegyiknek saját stíluselemei, saját ruhái, sajátos zenéi, és a népeinek nemzeti identitása van.

Ismerik, tisztelik, szeretik, és használják a hagyományaikat és jellegzetességeiket, mi több benne élnek… mindíg mikor hazatértem, inspirált voltam és kerestem,keresem a mi elfeledett értékeinket, s próbálom felidézni amiket generációkon át feledtettek nagyszüleinkkel, szüleinkkel.

Rendkívül régre visszanyúló őskultúránk van. Ezek fellelésekor érkezett a felkérés a Nemzeti Lovas Színháztól, hogy írjam meg a FEHÉRLÓFIA musicalt, aminek boldogan eleget tettem, összevásárolva ősi magyar hangszereket, felkutatva és feljátszva régi dallamokat.

Valahogy így indult el bennem a nemzeti öntudat” – vall minderről bejegyzésében az énekes.

Itt pedig egy videót is megnézhetsz Varga Viktor vitézzé avatásáról:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Varga Viktor Instagram oldala)