A magyar paródiák közül ez az egyik legzseniálisabb: most végre HD minőségben láthatod:

Mikor 1979 szilveszterén bemutatták a Három nővér azóta már legendássá volt paródiáját, tízezrek írtak a tévének, mihamarabbi ismétlést követelve.

Nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legjobb magyar paródiáról van szó. Márkus László, Körmendi János és Haumann Péter alakítása egytől egyig zseniális.

Sajnos a főszereplők közül már senki sem él, Haumann Péter a közelmúltban hunyt el. A darabról Márkus László az alábbi kulisszatitkot árulta el:

“A Három nővér kapcsán, az egész előadás nagyon szép volt. Mégis megbuktattuk, és ebben én voltam a főludas. Kitaláltam, hogy mi volna, ha megcsinálnánk a Három nővér paródiáját a tévé szilveszteri műsorában.

Az ötletet Körmendi írta meg, Mását, a végzet asszonyát azonnal lestoppoltam, és isteni jópofa hülyeség lett belőle. Január 15-én megismételték a szilveszteri programot, amit természetesen az egész ország megnézett.

17-én műsoron volt a Madáchban a Három nővér, Almási Éva felment a színpadra és azt mondta: ‘Tengerparton áll egy szikla…’ A közönség fuldokolt! Persze, mindenki a paródiára gondolt.

Aztán amikor behozták a szamovárt, szétesett a színház! Majd megjelentem én, mint Kuligin…

Egy szót sem tudtam mondani, a közönség egyszerűen meg volt veszve. esküszöm, nem számítottunk rá, hogy a darab láttán a paródiára asszociálnak a nézők.

Egyszerűen le kellett venni a műsorról, mert képtelenség volt játszani” – mesélte Márkus László.

A zseniális paródiát most végre HD minőségben láthatod:

Szerinted is remek? Akkor oszd meg, hogy másnak is örömet okozzon!