Rozsdamaró, folttisztító, rovarcsapba és még a rágót is kiszedi a hajból: a kóla nyolcféle felhasználási módja

Nemcsak inni lehet, hanem a ház körül is hasznodra lehet ez a közkedvelt szénsavas üdítő:

1. Leolvasztja a jeget a kocsi ablakáról

Egy kevés kólával locsoljuk le a kocsink szélvédőjét, utána a jégpáncél hamarosan repedezni kezd, így könnyebben le lehet majd kaparni.

2. Enyhíti a csípések utáni viszkető érzést, fájdalmat

Ha megcsípet egy szúnyog, légy, vagy bármilyen rovar, akkor egy kevés kólát töltsünk egy vattapamacsra, és kenjük be vele a csípéseket.

3. Remek ablaktisztító

A kóla citromsavat tartalmaz, aminek hatására az ablakon lévő szennyeződéseket csodásan eltávolítja, de utána egy nedves törlővel alaposan töröljük szárazra az üvegfelületeket, mert különben a cukortartalom miatt ragadni fog minden.

4. A rovarokat is csapdába ejti

A kerti asztalnál ülve zavaróak tudnak lenni a rovarok, legyek, darazsak, ezért egy kis tányérba töltsünk némi kólát, amire rászállnak, így többé nem velünk, hanem az édes nedűvel fognak foglalkozni.

5. Kiszedi a rágót a hajból

Ha már megtörtént a baj, ez inkább gyerekek esetében gyakoribb, akkor egy kevés kólával nedvesítsük be, ez pár perc múlva feloldja a rágót, így óvatosan le lehet szedni a tincsekről.

6. Folttisztító

Ha folt került a ruhánkra, azonnal dörzsöljük be pár csepp kólával, hagyjuk pár percig hatni, majd mossuk ki a ruhát. A legmakacsabb foltokat is eltávolítja a népszerű üdítő.

7. Rozsdamaró

Ha fémből készült, rozsdás tárgyakat ragyogóvá akarjuk változtatni, egy éjszakára áztassuk be azokat kólába. Reggelre csillogni fog minden.

8. Vécétisztító

Ha nincs odahaza más tisztítószer, de van a hűtőben kóla, akkor locsoljuk a vécécsészébe, hagyjuk 30 percet állni, majd utána sikáljuk végig a felületet. A vízkőt, de még a kórokozókat is eltávolítja.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: filantropikum)