Sose gondoltam volna, hogy 19 szuper dologra is tudom használni a befőttes gumit: ez a videó igazi kincs

Végre rendet teremthetsz a felbontott fűszeres tasakok között azzal, hogy összegumizod őket, így sosem fognak össze-vissza borulni a fiókban. És a szívószálat is odarögzítheted az üveg szájához, hogy többé ne bukkanhasson ki belőle.

Túl sok az egyforma pohár az asztalon, és fogalmad sincs, melyik a tied? Semmi gond. Helyezz mindegyik mellé egy másik színű befőttes-gumit. Ugyanilyen egyszerűséggel készíthető belőle egyedi könyvjelző is vagy „akasztó” az evőeszközre, így az sosem fog belecsúszni az edénybe. Amennyiben egy ceruza végére tekered, a gumiból máris radírt nyersz!

A szemüveg sem esik le az orrunkról, ha a száraira gumit bogozunk, na meg a teafilter címkéje sem landol a csészénkbe, ha egy kis gumival ráerősítünk. Ha csúszkál a munkapadon a vágódeszkánk, egy-egy befőttes-gumival máris csúszásgátlóvá tehetjük.

Ahhoz, hogy a ruháink többé ne csusszanjanak le a vállfáról, egy-egy befőttes-gumi megoldja a problémát. Végül pedig, de nem utolsó sorban: amennyiben egy tele papírzsebkendős dobozhoz hozzágumizol egy üreset, máris megvan a helye az elhasznált zsepiknek.

19 trükköt is mutatunk, mi mindenre jók a befőttes gumik:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: twice)