Videón, mi történik a strandolókkal, mikor ez a hatalmas repülőgép beindítja a hajtóművet: félelmetes látvány

A Maho Beach egy rendkívül népszerű strand a Karib-tengeren lévő Szent Márton-szigeten, a Holland Királyság egyik társult autonóm állama, Sint Maarten területén.

Nevezetessége, hogy a strand közvetlen szomszédságában található a Princess Juliana nemzetközi repülőtér, ahol a rövid kifutópálya miatt rendkívül alacsonyan repülnek a le és felszálló gépek.

A tengerparti strand a különleges technikai látványosság miatt is népszerű hely a turisták és a repülőgép-megfigyelők körében.

A strand a Princess Juliana nemzetközi repülőtér futópályájának nyugati oldalán található.

A Maho Beach rendkívül közel van a futópálya küszöbéhez, és közvetlenül a légifolyosó alatt található, a landoló gépek alig 30–35 méterrel a strand felett haladnak el.

A 10-es futópályáról induló repülőgépek hajtóműszele ugyanakkor veszélyes is a strandon állók számára. S

okan a futópálya mögött található kerítésbe kapaszkodva űznek sportot a hajtóműszél hatásaiból. A felkavart erős légáramlatokban veszélyesen nehéz az oxigénhez jutás is.

A hajtóműszél befújhatja a strandon állókat a vízbe, így az ezekből származó esések sérüléseket és/vagy halált is okozhatnak. Erre tábla is figyelmeztet.

Ebben a videóban láthatod, tényleg mennyire közel van egymáshoz a repülőtér és a strand: egyszerre lehet lenyűgöző és félelmetes élmény az ott nyaralóknak, amikor a gép beindítja a hajtóművet és “befújja őket” a tengerbe.

A jelenet a videó vége felé következik.

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Adatok forrása: Wikipedia)