Kóstold meg a nyár slágereit: felüdítenek, hűsítenek és remek az ízük – málnás és narancsos túrókrém

Bemutatkoznak a nyár slágerei: hűsítenek, felüdítenek és nagyon finomak:

Málnás túrókrém

Negyed kiló édes, nem száraz tehéntúrót burgonyanyomón áttörünk (vagy villával törd át) egy porcelán vagy zománcozott tálba, hozzákeverünk habverővel két deci tejszínhabot és öt deka vaníliás porcukrot. A masszát kettéosztjuk, a felét talpas poharakba tesszük, málnát hintünk rá, amelyet megszórunk porcukorral, és elosztjuk rajta egyenletesen a túrókrém másik felét. Elsimítjuk, és a tetejét málnaszemekkel díszítjük.

Hűtőszekrénybe tesszük, hidegen tálaljuk. Eperrel vagy ribizlivel is helyettesíthetjük a málnát. Nyáron egész kevés cukorszirupban főtt cseresznyével vagy meggyel ugyancsak készíthetünk túrókrémet.

Narancsos túrókrém

Negyed kiló édes tehéntúrót burgonyanyomón átpasszírozunk (vagy villával törd át). Belereszelünk kevés narancs és citromhéjat, és hozzákeverjük egy narancs megszűrt levét kevés citromlével együtt. Három deci tejszínt habbá verünk, és nyolc deka porcukrot keverünk bele. A hab egyharmadát meghagyjuk a díszítéshez, a többit habvetővel a túrókrémbe vegyítjük.

A simára kevert túrókrém felét elosztja talpas poharakba, meghámozott és kisebb szeletkékre osztott narancsot rakunk rá, megszórjuk porcukorral, egy kis rummal is meglocsolhatjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta a többi túrókrémet. A tetejét narancsszeletkékkel rakjuk ki, és hűtőszekrénybe tesszük.

Oszd meg, hogy mások is elkészíthessék! 

(Forrás: bidista)