Egy 24 éves, haldokló fiú levele NEKED! Hogy ne akkor tudd meg, mi az igazán fontos, amikor már túl késő!

Szinte mindannyian beleesünk abba a hibába, hogy bizonyos dolgokat természetesnek veszünk, nem értékelünk eléggé, és csak akkor jövünk rá, mennyit is érnek igazából, amikor már késő.

Ez a 24 éves, haldokló fiú, azért írta meg levelét, hogy ráébresszen minket néhány dologra. Hogy továbbadja nekünk mindazt, ami számára világossá vált életének ebben a tragikusan nehéz, speciális időszakában!

„Még csak 24 éves vagyok, de már kiválasztottam az utolsó nyakkendőmet, amit a temetésemen fogok viselni. Talán nem passzol majd az öltönyömhöz, de ez nem probléma.

Túl későn diagnosztizálták nálam a rákot, így már egy hajszálnyi reményem sem maradt a hosszú életre. Azonban rájöttem, hogy csak egy dolgot tehetek a halál előtt:

kicsit szebbé tehetem, amit itt hagyok magam mögött. Az élet, amit eddig éltem, vagyis a létezésem, illetve majd annak hiánya nem fog számítani, hiszen nem tettem semmi jelentőset egész életemben.
Amikor megtudtam, hogy mennyi időm maradt hátra, hirtelen átértékeltem mindent, és most egy önző okból írom neked ezt a levelet.

Azzal szeretnék értelmet adni rövid életemnek, hogy leírom most neked, mire jöttem rá:

Ne pazarold az idődet olyan munkára, amit nem élvezel. Egyértelmű, hogy nem lehetsz olyasmiben sikeres, amit nem szeretsz csinálni.

A türelem, szenvedély és elkötelezettség jön magától, ha azt csinálod, amit szeretsz.

Nem szabad mások véleményétől tartanod. A félelem legyengít, és megbénít téged. Ha engedsz neki, napról napra csak nő benned, míg végül belőled semmi nem marad! Hallgass a belső gondolataidra, és tedd, amit szeretnél. Vannak, akik őrültnek fognak hívni, de lesznek olyanok is, akik legendának.

Vedd át az irányítást az életedben. Vállald a felelősséget minden egyes tettedért. Hagyj fel a rossz szokásokkal, és élj egészségesen. Válassz egy sportot, ami szívvel-lélekkel csinálsz, és ami a legfontosabb, soha ne halogass semmit. Hagyd, hogy azok a döntések formálják az életedet, amiket meghozol, és ne azok, amiket soha nem hoztál meg.

Kezdd el megbecsülni a körülötted lévő embereket, a rokonokat, barátokat, hiszen kiapadhatatlan forrásai az erőnek és a szeretetnek, amire szükséged van. Éppen ezért ne vedd őket maguktól értetődőnek, és biztosnak.

Nehéz tökéletesen kifejeznem, milyen fontosak ezek a dolgok, de nagyon remélem, hogy elfogadod egy olyan ember tanácsát, aki végül megtanulta, milyen értékes is valójában az idő, amit kaptunk.”

Oszd meg, ha úgy gondolod, másnak is hasznára lehet!

(Forrás: expandedconsciousness.com)