A csempék, a zuhanytálca, de még a fugák is ragyogni fognak: a keverék az odaszáradt szennyeződést is eltünteti

A padlócsempe, a zuhanyzó, a fürdőszobában lévő csempék tisztítása a legnehezebb. A fugákba lerakódott szennyeződés, a vízkő és a különböző foltok eltüntetése szinte képtelenség egyetlen tisztítószerrel. Ezért bevetettem a nagymama egyik régi praktikáját és ez a házi tisztítószer bevált!

Mire van szükség:

  • 5 liter víz
  • fél bögre szódabikarbóna
  • negyed bögre frissen facsart citromlé
  • negyed bögre ecet

A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk. Egy nagyobb edénybe öntsd bele a vizet és add hozzá a szódabikarbónát, öntsd bele a citromlét és keverd össze.

Majd add hozzá az ecetet is és újra keverd össze. Mikor elkezd habzani, már használhatod is. Öntsd pumpás palackba és kezdődhet is a takarítás.

A szennyezett felületeket permetezd be az ecetes készítménnyel és hagyd állni legalább 30 percig, majd egy szivaccsal dörzsöld át.

Ezt követően töröld át a csempét tiszta vízzel. A vízkőnek és más szennyeződéseknek nyomuk sem lesz.

A fugákat úgy tisztíthatjuk ki a legkönnyebben, ha az ecetes oldattal alaposan bepermetezzük, 10 percig állni hagyjuk, majd egy fogkefével átdörzsöljük.

Ezután követően már csak alaposan fel kell mosnunk. A padlócsempe, a kád és a zuhanytálca tisztán tartásához is használhatod a módszert!

Minden jó háziasszony tudja, hogy a csempe akkor lesz ragyogó, ha a tisztítást követően egy szivaccsal, vagy puha ronggyal szinte szárazra töröljük. Ha ezt nem tesszük meg, száradás közben foltossá válhat.

Sok sikert az alkalmazáshoz!

Hasznosnak találtad? Akkor ne felejtsd el megosztani!

(Forrás: ketkes)