A férfi odalép az óriási szarvashoz, mert furcsa hangot hall: felvette videóra, mi történt

Nem nagyon lehet a dán erdőkben manapság jávorszarvast látni. De miután Lille Vildmose és Nordjylland területekre jávorszarvasokat telepítettek 2015-ben, a populáció növekedésnek indult.

A jávorszarvast igen ritkán látni a dán erdőkben de Svédországban vagy Kanadában gyakran találkozhatunk velük, ha korán reggel vagy estefelé az erdőben sétálunk vagy az erdő mellett vezet az utunk.

Ha véletlenül jávorszarvast látsz az út mellett, mindig lassíts le az autóval, nehogy az utadba kerüljön az állat. Ha összeütköztök, az komoly balesetet okozhat.

A lenti filmben látható férfi azonban másképp gondolkodott, mikor egy tavaszi napon meglátta ezt a jávorszarvast.

A férfi már messziről látta, hogy az állat ott marad a nyílt területen, ahelyett, hogy visszaszaladna az erdőbe. Azonnal eszébe jutott, hogy az állat bajban lehet.

Kiszállt a kocsijából és közelebb ment, hogy megnézze, mi lehet a baj. Ekkor keserves, síró hangot hallott. A hangot egy apró kis jávorszarvas adta ki, aki beleakadt a kerítés drótjaiba.

Szerencsére a férfinak sikerült őt kiszabadítani, de látjuk azt is, hogy az anyaállat először aggódva figyeli a történteket és úgy tűnik, talán meg is támadja a férfit.

De aztán mégis visszahúzódik az erdőbe és mikor kicsinye végre szabad, boldogan futnak vissza együtt a fák közé.

Ebben a kisfilmben te is tanúja lehetsz mindennek:

Oszd meg, hogy mások is láthassák!