Horváth Évát sokkolta, mennyibe kerül a tejföl: elárulta, hány Ft-ot fizetett egy dobozért

Az áremelkedés mindenkit érint, még azokat is, akikről sokan azt hiszik: nekik kolbászból van a kerítés.

Az RTL Fókusz című műsorának egyik riportja annak járt utána, a sztárokat hogyan érinti a jelentős infláció.

Tihanyi Péter, az RTL Reggeli műsorának egyik házigazdája szerint nincs olyan ember, akire ne lenne hatással az infláció.

Járai Máté színművész két vidéki nagyvárosban játszik rendszeresen: Győrben és Kecskeméten, így ő rengeteget autózik.

“Napi szinten teszek meg majdnem egy teli tankot. Nagyon érzem, hogy 8-10 ezer forinttal drágább egy tankolás.

Én eddig mindig azt mondtam, hogy az egytelen luxusom, hogy a közértben nem feltétlenül kellett megnézni, hogy mennyibe kerül egy bizonyos dolog. Az erős középosztálybelieknek eddig nem kellett, de most már meg kell – árulta el a színész a Fókusz riportjában.

Schumacher Vanda műsorvezető az elmúlt időszakban több hetet az Egyesült Államokban töltött, aztán meg Dél-Franciaországban járt, szóval friss tapasztalatai vannak az árak összevetésében.

“Engem nagyon meglep, hogy például a péksütemények, tejtermékek külföldön sokkal olcsóbbak. Akár még egy drágább régióban is.

Nem tudom, hogy ennek mi az oka. Volt idő, amikor nagyon felment az euró meg a dollár, most meg csökkent, viszont az árak itthon meg folyamatosan emelkednek, szóval ezt a részét nem értem” – nyilatkozta Vanda.

A gasztronómiában utazó Wossala Rozinának is komoly nehézséget jelentett a világviszonylatban is magas élelmiszer-infláció – ő a termelőkkel való közvetlen kapcsolattartással próbálta megoldani a problémáit. Nem könnyű manapság gazdaságosan felhasználható alapanyagot találni, de Rozinának van egy tuti tippje.

“A tojás. A tojás a megoldás mindenre! A tojás önmagában az élet. A legtöbb tápanyagot tartalmazza, végtelen módon elkészíthető, és még meg is fizethető – árulta el tippjét a tudósításban.

Horváth Éva a napokban érkezett haza Baliról. Indonézia egyik legnépszerűbb üdülőhelyén élni valóban paradicsomi, ráadásul az üzemanyag literenkénti ára ott mindössze 260 forintnyi rúpia. Az egyéb árak viszont eléggé hasonlóak a magyarokhoz, így aztán ott sem minden fenékig tejföl.  A nálunk roppant népszerű tejtermék ára egyébként sokkolta a hazatérő Horváth Évát.

A tejföl, amit ugye kint nem lehet kapni, és ezért nincs összehasonlítási alapom, most bementem, és vettem egy ilyen nagy tejfölt, és az 2000 forint volt. Na az, azért elég kemény volt, számomra – mondta.

A KSH csütörtökön kiadott gyorsjelentés már némi bizakodásra ad okot. A tájékoztatás szerint a fogyasztói árak májusban 21,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, de az infláció szemmel láthatóan lassulóban van.

Ha azt nézzük, hogy áprilisról májusra, tehát az utolsó időszakban hogyan változtak az árak, akkor itt már csökkenést láthatunk. 0,7 százalékkal csökkentek az árak.

Ez elsősorban annak köszönhető, hogy három kategória: a tartós fogyasztási cikkek, az energia és az egyéb cikkek, üzemanyagok ára effektív csökkent áprilishoz képest, azaz ez egy jó tendenciát mutat – közölte Sándorfi Balázs elemző.

Itt megnézheted a teljes riportot:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: RTL)