Könnyek között jelentette be Céline Dion: ebben a gyógyíthatatlan betegségben szenved

Szörnyű hírt közölt rajongóival Céline Dion! A számtalan lemezeladási rekordot magáénak tudó énekesnő könnyek között tette meg bejelentését.

Újra el kell halasztani koncertkörútját, amit az utóbbi években folyamatosan későbbre tolt.

Most végre közölte mindennek a tragikus okát is. Egy nagyon komoly és eleddig gyógyíthatatlan betegségben szenved.

A kanadai énekesnőnél úgynevezett Stiff-Person-szindrómát (SPS) diagnosztizáltak, ami egy rendkívül ritka, izommerevséget okozó neurológiai rendellenesség.

A betegség idővel egyfajta emberi szoborrá változtatja a betegeket, ahogy egyre merevebbé teszi a testet, legrosszabb esetben meggátolva a járást és a beszédet is.

Mivel az SPS-t csak néhány éve fedezték fel egyáltalán, ezért gyógyítani sem tudják – egyelőre csak a folyamat lassítására van lehetőség.

Ez az izomgörcs-szindróma körülbelül egy embert érint a millióból.

“Már jó ideje gondjaim vannak az egészségemmel, nagyon nehéz volt számomra, hogy szembenézzek az előttem álló kihívásokkal, és hogy megnyíljak mindarról, amin keresztülmegyek.

Nemrégiben egy ritka neurológiai rendellenességgel diagnosztizáltak, Stiff-Person-szindrómának nevezik és egy millióból csak egy embert érint.

Bár még többet kell megtudnunk erről a ritka betegségről, az már biztos, hogy ez okozta a görcsöket, amikkel küzdöttem” – vallotta be videójában Céline.

Az énekesnő az őt körülvevő kiváló orvosokkal együtt mindent megtesz azért, hogy betegségének a tünetei minél kevésbé hátráltassák őt, és bízik abban, hogy egy nap képes lesz újra koncerteket adni.

De jövő évben még biztosan nem lesz abban az állapotban. Így európai koncertkörútját, köztük budapesti koncertjét is 2024-re halasztották.

Itt magyar felirattal is megnézheted és meghallgathatod üzenetét. Mielőbbi és tartós jobbulást kívánunk!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!