Győrfi Pál így nyilatkozott Gálvölgyiről: Nem szabad, hogy számítson ki híres és ki nem

Egy ország fogadta értetlenül, hogyhogy nem indult el a mentő Gálvölgyi Jánoshoz, aki most is intenzív osztályon fekszik.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője Sebestyén Balázsék rádióműsorában árult el megrázó részleteket az esettel kapcsolatban.

Közölte, hogy 41 percig el sem indult a mentő a színészhez, ide kattintva kiderül, miért.

A szóvivő azt is bejelentette, vizsgálat indult az esettel kapcsolatban: „Ha hiba történt, hogyha a mentésirányító hibázott, akkor meglesz a következménye, a felelősségre vonás.

De azért nem prejudikálnék, mert ennek a mentésirányítónak ez az élete, ő naponta sok ilyen döntést hoz, ebben az a felelősségünk, hogy egyetlen hibás döntésünk sem lehet” – mondta.

Hozzátette: a vizsgálat során megnézik, mi hangzott el, milyen tünetekről számoltak be, a mentésirányító döntése helyes volt-e, megalapozott volt-e vagy azonnali életveszélynek kellett volna minősítenie.

Győrfi Pál hangsúlyozta: “ha az egész ország kedvenc színésze és egy híres ember, miért nem azonnal indítjuk a mentőt. Erre pedig sajnos vagy hála istennek az a válasz, hogy nem szabad, hogy ez számítson a mentőellátásban”

Az eset a Kormányinfón is szóba került, Gulyás Gergely minisztert az ATV tudósítója kérdezte arról, miért nem ért ki majdnem egy óra alatt a mentő Gálvölgyi Jánoshoz, akit végül lányai szállítottak kórházba.

Gulyás Gergely közölte: utánakérdezett az esetnek az Országos Mentőszolgálatnál. Hozzátette: zajlik a vizsgálat, hogy a mentőszolgálat ügyeletese megfelelően járt-e el. Gulyás Gergely mielőbbi gyógyulást kívánt Gálvölgyi Jánosnak.

Itt meghallgathatod, mit mondott Győrfi Pál az esetről Sebestyén Balázsék rádióműsorában:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: MTI – Lakatos Péter)