A kávéházban egy francia fogyasztja a reggelijét, amikor megjelenik egy rágógumizó, amerikai férfi és se szó, se beszéd…

A kávéházban egy francia fogyasztja a reggelijét: kávé, kifli, vaj és dzsem az asztalon, amikor megjelenik egy rágógumizó, tipikus amerikai férfi és se szó, se beszéd, leül az asztalához. A francia ügyet sem vet rá.

Egy idő múlva az amerikai nem bírja tovább: – Ti franciák, mindig megeszitek az egész kiflit?

– Persze – morogja mogorván a francia.

Az amerikai kifújja a rágóját, megvárja, míg szétpukkan, majd így folytatja: – Mi az Államokban csak a belsejét esszük meg – csámcsogja. A héjat konténerbe gyűjtjük, újra feldolgozzuk, kiflit sütünk belőle, és eladjuk Franciaországba.

A francia csak hallgat. Ám az amcsi csak nem hagyja abba a piszkálódást: – Dzsemet esztek a kiflihez? – Hát persze! – vakkantja oda a francia. – Mi nem – mondja az amerikai hangosan kérődzve. – Mi odaát friss gyümölcsöt eszünk reggelire, a héját konténerbe gyűjtjük, újra feldolgozzuk, dzsemet főzünk belőle, és eladjuk a franciáknak.

– És mit csináltok a használt kotonokkal? – kérdezi a francia. – Természetesen kidobjuk őket! – vágja rá az amerikai. – Mi nem – válaszol a francia. – Mi összegyűjtjük a gumijainkat, újrahasznosítjuk, rágógumit készítünk belőle és eladjuk az USÁ-ba.

Neked is tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!