A két órás autóút után leállt a 3 hetes baba légzése: az anya most mindenkit tájékoztat arról, mit mondott az orvos

Kirsti Clark és férje, Christopher eldöntötte, hogy útra kelnek két kislányukkal, a 3 éves Malenával és a 3 hetes Harperrel, ám az ártatlan kiruccanás rémálomba fulladt.

A nagybevásárlás után a család éppen hazafelé tartott, de sajnos forgalmi dugóba kerültek, emiatt pedig 1 órába és 45 percbe telt, mire hazaértek. Ez idő alatt Harper végig a babaülésben feküdt.

1 óra és 45 perc vezetés után hazaérkeztek. Harpert a szokásos módon tették be a gyerekülésbe és mikor kivették őt rettenetes dolgot fedeztek fel – a kislányt azonnal elvitték a kórházba.

Ezt mesélték a szülők a Daily Record című brit lapnak: Mikor Harpert kivettük a kocsiból már látszott rajta hogy nem érzi jól magát. Az apja az ölébe vette és megpróbálta megnyugtatni de ez nem segített és ekkor lefektettük őt, gondoltuk talán fekve jobban érzi magát.”

Láttuk hogy az arca nagyon piros a szája pedig kékült, azonnal tudtuk hogy valami nincs rendben.

Harper eszméletlen volt, a szülők azonnal kórházba vitték őt. Az orvos azonnal segített rajta és elmodta a szülőknek, hogy ha egy néhány hetes baba több, mint egy órát tölt el a kocsiban egy gyerekülésben, akkor elképzelhető hogy egy idő után nem kap rendesen levegőt.

Kiderült, hogy Harper oxigénszintje lecsökkent, és amikor végre kivették az ülésből és lefektették, a hirtelen oxigénemelkedés rohamot váltott ki nála.

Kirsti most mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb szülő értesüljön erről a dologról.

“Amikor elmondták nekünk, hogy az egész a babaülés miatt volt, nem akartam elhinni. Nem tudom, hogy erről korábban miért nem szólt nekünk senki.”

Az orvosok azt is elmondták, hogy ez jellemzően a kisebb, koraszülött babákat érinti, de a mi lányunk már 3,8 kg.

“Minden szülőnek elmondom, hogy legyen nagyon óvatos, és ha nem feltétlenül szükséges, hogy a kicsi ülésben legyen, akkor azonnal vegye ki belőle. Ha pedig bármi furcsát tapasztal, irány az orvos.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla