A gyerekek imádni fogják és otthonod is különlegessé teszi: így varázsolj műhavat szódabikarbónából

Készítsük el ezt az érdekes műhavat, és akkor bent a lakásban is tudnak majd hóembert építeni. Sőt, a lakásban bárhol használhatjuk dekoráláshoz, hiszen pontosan olyan lesz, mint az igazi hó, csak a jó az benne, hogy nem olvad el.

Hozzávalók:

  • egy üveg tál
  • szódabikarbóna
  • hajbalzsam

Elkészítés:

Keverjünk el 3 bögre szódabikarbónát, egy ½ csésze hajbalzsammal. Ajánlott kézzel kevergetni masszát, mivel így sokkal jobban fogjuk érezni, hogy mikor lesz megfelelő állagú a “havunk”. Ha túlságosan ragadós lenne, adjunk hozzá még egy kevés szódabikarbónát, ha pedig túl száraz, akkor keverjünk bele még balzsamot.

A hó akkor lesz megfelelő állagú, ha olyan hógolyót tudunk gyúrni belőle, ami nem esik szét. Ha nincs hajbalzsamunk otthon, akkor akár borotvahabbal is helyettesíthetjük.

Más receptek szerint akár kukoricakeményítőt, és borotvahabot, vagy vizet, szódabikarbónát, és tengeri sót is elkeverhetünk. Nyugodtan kiválaszthatjuk a megfelelő módszert, aszerint, hogy éppen milyen hozzávalóink vannak otthon.

A szódabikarbóna alapú havat, kint és bent egyaránt használhatjuk. Arra azért vigyázzunk, hogy a gyerekek ne dobják tele a lakást a szódabikarbónából készült hógolyóval:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: tudasfaja)