A kólának a kertben is jó hasznát veheted: kiváló darázs- és légycsapda válik belőle

A világ egyik legnépszerűbb italát rendszeres fogyasztás helyett inkább megéri erre a célra felhasználni, máris mondjuk, hogyan!

1. Komposztáláshoz

A kóla nagyon hasznos összetevője a komposztnak. Enyhén savas, ezért segít lebontani a szerves anyagokat, cukortartalmával pedig oda csábítja a mikroorganizmusokat, melyek aktív résztvevői a komposztálási folyamatnak. Ha marad az üveg alján, ne a lefolyóba öntsd, hanem locsold a komposztra!

2. Csigák ellen

Ha eleged van már a növényeidet rágcsáló csigákból és meztelen csigákból, alkalmazd a kólás trükköt ellenük! Számukra nagyon vonzó ez az ital, ezért nincs is más dolgod, mint tálcán kínálni nekik! Lapos kis edényekbe tégy a kerted különböző pontjaiba egy kevés kólát és hagyd kint éjszakára. A puhatestűek hamar rá fognak találni erre az édes csapdára, ami savasságával pusztítja majd el őket.

3. Darazsak ellen

A darázs számára az egyik legjobb csali a kóla. A cukros ital mágnesként vonzza magához a darazsakat. A kertedben egy nyílt helyre, ahol a rovarok könnyen hozzáférnek, tegyél ki egy tálat tele kólával: másnapra nemcsak darazsakkal, de legyekkel is tele lesz.

Amire ne használd!

Magas cukortartalma miatt a kóla a növény leveleivel érintkezve a növény pusztulását okozhatja. Ezért, mikor alkalmazod, figyelj, hogy csakis a talajra jusson belőle.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: bidista)