A szomszédom zsákba tette a szappant és felakasztotta a kertben. Az eredmény azonnal megtetszett!

A kerti növényeink modern szerekkel való védelme nem mindig olyan biztonságos, mint azt szeretnénk. Ezen túlmenően sokszor nem lehet előre felkészülni mindenféle szerrel a váratlan helyzetekre. Az éppen érő terméseket pedig nyilvánvalóan nem célszerű lepermetezni.

Az ilyen helyzetekre nagyszerű megoldást kínálnak olyan hétköznapi szerek, melyek használata teljesen biztonságos és egyben biztosítja a kellő hatékonyságot is. Erre a célra az egyik legmegfelelőbb szer a mosó- vagy pipereszappan. Amellett, hogy olcsó, gyakorlatilag minden boltban kapható termékről beszélünk.

Szappan a kertben

Ahhoz, hogy megvédjük kertünket a kis és nagy kártevőktől, beleértve a rovaroktól kezdve az emlősökig mindent, szükségünk lesz néhány dologra.

Amire szükségünk lesz:

  • pár darab szappan
  • ruhaanyag vagy kész zsák
  • kés
  • tűzőgép
  • néhány fakaró

A munka menete:

1. A szappant vágjuk fel nagyobb darabokra és tegyük bele a zsákba.

2. A zsák száját tűzzük össze, hogy a szappan ne eshessen ki belőle. ne zárjuk le azonban teljesen, mert a szappan illatának ki kell tudni jönnie.

3. A kertben verj le annyi fakarót, amennyi szappanos zsákod van.

4. A maradék szappant vágjuk fel apróra és hintsük be vele közvetlenül a növényeket és azok talaját, hogy további védelmet biztosítsunk növényeinknek a kártevők ellen.

A szappan által kibocsátott illat, mely szétterjed a kertben, véd a kártevők ellen. Az eső csak fokozza az illatot, így a szappan hatását!

Jegyezzük meg, hogy a szappant rendszeresen cserélni kell, hiszen így biztosítható az intenzív illat. Arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy az aromás kemény szappanoktól várható a legnagyobb hatás. A semleges illatú szappanoktól semmilyen hatást ne várjunk.

A fő előnye ennek a kártevők elleni szernek az, hogy teljesen természetes védekezési forma. A szappanból semmilyen anyag nem marad vissza a növényekben, gyümölcsökben és a természetben sem. Teljesen veszélytelen az élőlényekre nézve, még azok számára is, amelyeket elijeszt, így ez a módszer teljesen természetbarátnak mondható.

Ezt ez egyszerű, de hatékony módszert újra sokan kezdik el használni, mióta a biokertészkedés egyre jobban elterjedőben van. Próbáld ki te is ezt a módszert és meglátod, hogy micsoda szép és veszélytelen lesz a veteményeskerted.

(Forrás: bidista.com)

Tetszett? Akkor ne felejtsd el megosztani!