Mi, magyarok is őrjöngve tomboltunk az ír tánckirály, Michael Flatley show-ján: a friss képeken rá se ismernénk

Michael Flatley egy időben egyike volt a világ legismertebb embereinek: új műfajt teremtett, amit évekig a legmagasabb szinten űzött. A klasszikus ír néptánc mozdulatait vegyítette a showtánc és a sztepptánc elemeivel.

Michael Flatley szülei, akárcsak nagyszülei Írországból származnak. Négyévesen kezdett el táncolni.

Nemcsak a szüleitől, hanem a nagymamájától Hannah Ryantől is tanult, aki abban az időben az ír táncok éltáncosnője volt.

11 évesen felvételizett a „Dennehy School of Irish Dance” csapatába, ahova nem vették fel, azzal az indokkal, hogy „túl idős”.

Ő azonban nem adta fel és később mégis felvételt nyert. Az intenzív edzések eredményeként egyre jobb lett és időközben megnyerte az összes USA-ban indított versenyt.

17 évesen megnyerte az ír táncok világbajnokságát az „All-World Irish Dance Championship”-et.

Flatley számára a nagy áttörést az 1983-as turné jelentette a híres sikeres ír együttessel, a „The Chieftains”-szel (A törzsfőnökök).

Legnagyobb sikerét a „The Lord Of The Dance” című ír–amerikai sztepptáncelőadással aratta, melynek sztepptáncelőadás megalkotója, rendezője és koreográfusa, valamint dalszövegírója. Ezt a show-t 2000-ben Budapesten is bemutatták.

A 2000-es évek közepén sajnos szívproblémák így ma már jóval kevesebbet láthatjuk. Közösségi oldalán azért időről-időre hírt ad magáról:

Így nézett ki egykoron:

Így pedig mostanában:

Képek: Michael Flatley Instagram

Jöjjön most legsikeresebb koreográfiája, a The Lord Of The Dance:

Oszd meg, hogy mások is láthassák! 

(Adatok forrása: Wikipedia)