Nincs mosogatógépem, mégis megvásárolom a kapszuláját: öt jól bevált trükköt is mutatok vele

Csodajó háztartási trükköket mutatunk, próbáld ki, hogy csillogó-villogó, higiénikus lakásban élhess! Csupán mosogatógép kapszulára lesz szükséged!

1.Sütő megtisztítása

Ne ess kétségbe, ha borzasztóan néz ki a sütőd! Oldj fel egy kapszulát meleg vízben, majd egy szivacs segítségével töröld át a sütőt alaposan.

Húzz a művelethez egy gumikesztyűt, mert nagyon koncentrált levet fogsz kapni. Ezután töröld át a sütőt egy tiszta szivaccsal is, hogy megszabadulj a vegyi anyagoktól.

2. Tepsik tisztítása

Az odaégett tepsiket könnyen meg tudod tisztítani a mosogatógép kapszula segítségével. Önts a tepsibe forró vizet, majd dobj bele egy darabokra tört kapszulát.

Hagyd egész éjszaka állni, meglátod reggelre olyan lesz, mint új korában a tepsi. Ne felejtsd el alaposan kimosni tiszta vízzel.

3.Ruhafehérítés

A meleg vízben feloldott kapszula nagyon hatékony ruhafehérítő, de a foltoktól is megszabadít.

Egy éjszakán át kell áztatni ebben a vízben az elszíneződött fehér ruhákat, majd másnap ki lehet mosni a megszokott módon.

4.Zsírfoltok ellen

Ha a gyerek zsírkrétával rajzolt a falra, nyugodtan töröld le mosogatókapszulás meleg vízzel, ezzel hatékonyan megszabadulhatsz a foltoktól.

Egy dologra azonban vigyázz, hogy csak akkor használd, ha a falon a festék vízálló.

5.Mosógép megtisztítására

Hatékonyan megszabadít a vízkő lerakódásoktól, és a baktériumoktól. Indíts el egy mosást ruhák nélkül, állítsd magas hőfokra, és tegyél a gépbe egy-két mosogatókapszulát.Ezzel a művelettel meghosszabbíthatod a mosógéped életét.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)