Most jön a hideg java: így fűtheted lakásod anélkül, hogy sokat költenél

A hosszú meleg, őszbe nyúló nyár után a szervezetünk meg kell szokja a hideg, zimankós, sötét napokat.

Ilyenkor sokkal többet fázunk, kell egy kis idő, amíg átállunk arra, hogy mostantól sok réteg ruhában kell járkáljunk akár még a lakásban is.

A hidegben fűteni márpedig kell, azonban van néhány trükk, melyet érdemes bevetni, ha nem akarjuk, hogy a számláink az egekig szökjenek.

1.A fűtőtestek mögé állítsunk hővisszaverő panókat. Erre a célra tökéletes megfelel egy alufóliával bevont nagyobb kartondarab, vagy a szélvédőről a nyári napellenző.

Ha ezt beállítjuk a fűtőtest mögé, akkor visszaveri a hőt a lakásba, és nem hagyja, hogy a falon keresztül kifelé távozzon.

2.A huzat maximális megszüntetése. Figyelni kell arra, hogy ablakok, ajtók jól zárjanak, ha rés van, akkor is a probléma könnyen megoldható öntapadó szigetelő gumival.

Mielőtt feltennék a szigetelést, alaposan tisztítsuk meg a portól, és szennyeződéstől az ajtó és ablakkereteket.

Erre a legcélszerűbb, ha egy kis darab rongyot egészségügyi szeszbe mártunk, és azzal töröljük le a keretek azon részét, ahová a ragasztós rész jön. A szalagot csak a száraz ajtóra keretre tegyük fel.

3.Télen az ablakokat csak akkor nyissuk ki, amikor szellőztetünk, máskor legyenek becsukva még a fürdőszobában is. Ilyenkor nagyon sok meleg ki tud menni egy résnyire nyitott ablakon is.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)