Nővérem szúnyogriasztó tippje, azóta nyugtom van a vérszívóktól, még a zümmögésüktől is: és van gyerekbarát verzió

A szúnyogok évtizedek óta keserítik meg életünket, késő tavasztól kora őszig.

Zümmögésük és persze leginkább csípésük és az azzal járó viszketés az őrületbe tud kergetni.

Ráadásul mostantól már jelentősen korlátozzák a szúnyogok levegőből történő vegyi irtását, így még nehezebb tőlük megszabadulni.

Ha nem akarunk különböző kemikáliákat magunkra fújni, most itt egy természetes szúnyogriasztó:

Forraljunk fel egy jó csészényi vizet és adjuk hozzá a következő szárított gyógynövényeket: borsmenta, levendula és kamilla.

Fedjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor lehűlt, akkor csepegtessünk bele néhány csepp orvosi alkoholt.

Lényegében készen is vagyunk. Már csak annyit kell tenni, hogy áttöltjük a folyadékot egy szórófejes flakonba, kicsit felrázzuk, és már fújhatjuk is magunkra. Kétszeresen is jól járunk vele:

Egyrészt nagyon kellemes illatúak leszünk, másrészt ez az illat a szúnyogokat viszont irritálja, így a közelünkbe se fognak jönni. Nem kell tartanunk se a csípésüktől, se a zümmögésüktől!

A gyerekek számára egy alkoholmentes verziót ajánlunk, az alábbi szárított gyógynövényekből: menta, kakukkfű, rozmaring, levendula, zsálya. 10 evőkanálnyit tegyünk egy üvegedénybe és öntsük fel egy liter almaecettel.

Hagyjuk állni szobahőmérsékleten, három napon keresztül. Néha rázzuk meg, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók.

A három napot követően adjuk hozzá még fél flakon vizet, és már használhatjuk is a gyerekbarát szúnyogriasztót. Tartsuk a hűtőben.

Sok sikert kívánunk hozzájuk: ha esetleg bármilyen bőrirritációt tapasztalsz, most le jó alaposan a bőröd langyos, szappanos vízzel.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!