Végre kinyitott az egyik legolcsóbb és legkülönlegesebb fürdő a világon: és itt van hozzánk nagyon közel

Szerencsére már újra látogatható ez a remek fürdő! Nem kell messzire utaznod, itt van egy kőhajításnyira a határtól.

Pacsér a bácsalmási határátkelőtől 17 kilométerre található, Szegedtől pedig a röszkei határátkelőn és Szabadkán át 97 kilométeres a távolság.

Választhatjuk még az autópályának álcázott négysávos utat is, egészen a topolyai elágazásig, majd Topolyán át Pacsér már gyorsan megközelíthető.

A szerb–magyar határtól nem messze egy természeti csoda szemtanúi lehetnek a helyi lakosok vagy az odalátogató turisták. Ez az a tófürdő, amelynek erősen sós, fekete vize gyógyhatású.

Ez már önmagában elégséges ahhoz, hogy az álmos kis falu körül elinduljon a hírverés, de a történet itt nem ér véget.

A természet ugyanis az idei fürdőidényre még tartogatott meglepetést, mivel a tó vize lila színűre változott. Első pillantásra kicsit furcsának tűnik a történet, meg is torpan az ember.

Kémiaórai emlékek között kutat, hogy meglelje azt az elemet, amely ilyen színt idéz elő. Kálium-permanganát jut az eszembe, de aztán gyorsan el is hessegettem a gondolatot. A fürdő munkatársai azonban mosolyogva adnak felvilágosítást: „most egy kicsit több a jód meg a bróm a vízben”.

Mivel rajtunk kívül mindenki önfeledten lubickol, meggyőző a kép: jöhet a lila víz!

Tapintásra olajos, illata – vagyis inkább szaga – kőolajra emlékeztető. Rövid idő után átjárja az ember haját, bőrét, fürdőruháját.

A talpakat fekete színűre festi a tó fenekén található kavicsokra lerakódott ásványi anyag. A feketeség nehezen jön le, de azt mondják, ennek is van gyógyhatása.

Ebben a videóban láthatod a Pacséri Termálfürdő fedett részét:

Oszd meg ezt a remek hírt ismerőseiddel!

(Forrás: kaprazatosutazasok.blogspot.hu)