Poirot-ként mindenki ismeri, ám civilben szinte senki se ismerné fel a híres színészt: mi is kétszer néztük meg a képeket

Agatha Christie két legkedvesebb hőse kétségkívül Hercule Poirot és Miss Marple volt.

Az izgága belga detektív, Poirot és a látszólag szórakozott de nagyon is éber vénkisasszony, Miss Marple rengeteg élvezetes percet szerzett a könyvolvasóknak és a tévénézőknek.

Az izgalmas krimiket jó párszor megfilmesítették már és számos színész és színésznő bújt a nyomozók bőrébe.

Azonban szinte mindenki egyetért abban hogy a legjobb alakítás egyértelműen az angol színész, David Suchet nevéhez köthető.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ő volt az egyetlen színész, aki az összes Poirot történetben megszemélyesítette a piperkőc, ámde roppant agyafúrt belga detektívet.

Suchet külseje éppoly tökéletesre sikeredett, mint a mozgása: a színész kigyakorolt minden egyes mozdulatot, hogy tökéletes legyen és ez meg is látszik kifogástalan munkáján!

Suchet természetesen rengeteg más filmben is feltűnt, például a Banki meló című nagy sikerű film egyik főszereplője is ő volt, de Poirot maradt az ikonikus alakítása.

Szinte bárki fel tudja idézni a Poirot-filmekben látott fizimiskáját, annál meglepőbb, hogy civilben teljesen máshogy néz ki: a színész egyébként idén már 76 éves.

És egy kép szakáll nélkül, így már azért jobban emlékeztet Poirot-ra:

Ez az interjú alig egy éve készült a színésszel:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!