Sütés előtt nagynéném apróra szelt almadarabokat tett a sütőolajba: ilyen okos megoldást rég láttam, hálás vagyok

Ugye te is utálod azt, amikor egy serpenyőbe tett hús, kolbász, vagy burgonya sütése után égett olajfelhő száll fel és beborítja a konyhádat, majd szép lassan a lakás többi részét?!

Ha szeretnéd ezt kiküszöbölni, akkor tégy az alábbiak szerint:

Ha végeztél a sütéssel, tégy fel a tűzre egy vízzel teli edényt, amelybe tölts bele némi ecetet;

Csukd be az ablakokat, hogy az ecetes vízpárlat ellepje a konyhát, majd utána szellőztess egy jót; ha teljesen nem ment ki a szag, ecetes vízbe márts bele egy törölközőt, majd keverd fel a levegőt, hogy a füst részecskék beleragadjanak a törölközőbe. Ezután nyisd ki az ablakot, hogy kiszellőzőn a helyiség;

Segítő fűszerek

Ha halat sütöttél, annak szagától nem lesz egyszerű megszabadulnod, de tegyél oda egy edénybe némi vizet, majd hámozz meg egy citromot, egy narancsot, és azok héját tedd bele a vízbe, mehet bele még gyömbér és fahéjrúd is; hagyd, hogy az illatos gőzfelhő beterítse a lakást, és elnyomja az sült hal olajos illatát;

Íme, még pár hasznos tanács:

1. Sütés előtt a hideg olajba tégy bele pár szelet almát, vagy petrezselyemzöldet, amely megakadályozza, hogy az égett olajszag betöltse a lakás légterét.

2. Ha halat készülsz sütni, akkor az olajos serpenyő mellé tégy egy edénybe vizet melegedni, majd keverj bele némi ecetet, így az ecetes vízpárlat megakadályozza az olajfelhő szétterjedését.

3. Aki nem bírja az ecet szagát, az tegyen a forró vízbe szegfűszeget.

4. Facsarj az olajba citromlevet, ez különös ízt ad majd az ételeknek, és nem büdösít.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: filantropikum.com)