A bácsi elpanaszolja a lánynak, hogy meghalt a felesége! Ekkor olyan kérdést kap, amit 55 éve nem hallott!

Nem nehéz észrevennünk azt a sok őrült dolgot, ami manapság életünkben történik és arra gondolni, hogy a világ milyen sötét hely. Vannak azonban ilyen történetek mint ez az alábbi és ezért tudjuk, hogy van még remény.

A 22 éves Leeds-ben élő Ellie Walker a helyi boltban dolgozik. Azt szereti a legjobban a munkájában, hogy a vásárlókkal beszélgethet, főleg Edwin Holmes-sal, a 88 éves bácsival.

“Ő a kedvenc vásárlóm. ” -mondta a lány. “Nagyon kedves bácsi, szeret beszélgetni.”

Edwin felesége 2006-ban elhunyt, lánya és két unokája Ausztráliában laknak ezért sok időt tölt egyedül.

Decemberben megemlítette Ellie-nek, hogy egyedül fogja tölteni a karácsony és csak mélyhűtött ételt fog enni. Ellie szíve majd megszakadt, amikor ezt meghallotta.

“Eszembe jutott, hogy ha ő lenne a nagypapám, biztos, hogy nagyon szívesen lenne társaságban karácsonykor.” -mondta a lány.

Ellienek nagyon jó ötlete támadt: meghívta a nyugdíjas bácsit vacsorára.

“55 éve voltam utoljára randevún, vettem virágot, mert nem akartam üres kézzel menni.” -mondta a bácsi.

A vacsora után Ellie úgy döntött, megosztja a képeket és ezt írta mellé:

“Tegnap este egy nagyon különleges úriemberrel vacsoráztam. Edwin az egyik leglojálisabb vásárlóm, és bár nem költött sok pénzt, a vásárlók és a dolgozók számára is igazán értékes ember. Nincsenek itt a családtagjai, néhány héttel ezelőtt elmondta, hogy egyedül fogja tölteni a karácsonyt. Ennek a gondolata nagyon fájt számomra, ezért meghívtam őt vacsorára, nagyon jó lenne, ha meghívhatnám őt hozzánk (kérlek, Anya?).”

A vacsorához nagyon csinosan felöltözött, még virágot is hozott nekem. Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen kedves emberrel tölthettem az estét, köszönöm Edwin, hogy jobbá tetted az életemet. “

A fiatal lány és Edwin most rendszeresen találkoznak, megisznak egy kávét. Biztosak vagyunk benne, hogy Edwin és Ellie is nagyon örülnek ezeknek a találkozásoknak.

Ha még több Ellie-hez hasonló ember lenne a világon, akik a magányos embereknek egy kis szeretetet visznek az életükbe, a világ egy sokkal jobb hely lenne.

Egyetértesz? Akkor ne felejtsd el megosztani!