Az öt legfőbb hiba, amit sokan elkövetnek palacsintakészítéskor: te ne rontsd el a tésztát

A palacsintát szinte minden magyar szereti, és rengetegen csinálnak is maguknak és a családnak, és halmoznak bele különböző töltelékeket. Azonban ahány ember, annyi féle palacsintatészta.

Mik azok a hibák, amelyeket érdemes elkerülni palacsintakészítés közben? Öt fontos dologra kell figyelni, hogy a tészta is remek állagú és ízletes legyen!

1. Ne kavarjuk be a tésztát sokkal hamarabb

Minél frissebb a tészta, annál finomabb lesz a palacsinta. Legtöbb tíz perccel azelőtt kavarjuk be, mielőtt elkezdenénk sütni.

2. Ne használjunk túl vékony serpenyőt

A sütéshez a legideálisabb egy vastagabb falú, de ne túl vastag serpenyő. A tüzet pedig sose engedjük maximumon. Várjuk meg míg kellőképpen átmelegszik a serpenyő, és azután töltsük bele a masszát. Ha túl nagy lángon sütjük, gyorsan odaég és nem sül meg.

3. Ne keverjük túl sok ideig a masszát

A profi szakácsok felhívják a figyelmünket, hogy ne keverjük túl sok ideig a masszát, hiszen ilyenkor a lisztben található glutén és a tojásban található fehérje reakcióba lép, és az eredmény egy ragacsos, nehéz massza lesz.

4. Ne használjunk vajat

A sütéshez ajánlottabb valamilyen növényi olajat használni, hiszen a vaj nehezen olvad fel, és elég. Ha mindenképpen vajat akarunk használni előre olvasszuk fel.

5. Túl hamar megfordítod

Figyeljünk arra, hogy csak akkor fordítsuk meg a másik oldalára a palacsintát, amikor már a keletkezett kis buborékok visszahúzódtak. Akkor van jól megsülve.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: twice)