Mindenki aki gyereke kitűnő bizijével dicsekszik, az most jól figyeljen: “Nem az vagy, amit az iskola és a…”

Hamarosan kiosztásra kerülnek a félévi bizonyítványok, ennek kapcsán pedig nem árt, ha észben tartunk néhány dolgot.

Nem mindig az viszi a legtöbbre, akinek a legjobb a bizonyítványa, sőt! Gyakran előfordul, hogy a rosszabb tanulóknak több érzékük van az élethez.

A sikeres és népszerű influenszer, Bihari Viktória így fogalmaz bejegyzésében:

“Ha a bizi csak kettes meg hármas, akkor a bizis fotó lemarad, csak a kölköt látni-jó esetben- és a nagyit, meg a rokonokat, meg néhány megfáradt tanerőt” – kezdődik a bejegyzés, majd kicsivel később így folytatódik:

“Bátran jöhetnek azok a képek, ahol a gyerek bőg, ideges, ragyás, vagy szívesen nézegetnénk intőket, egyeseket, figyelmeztetőket is.

Hiszen a jó anyuka nem csak akkor büszke, ha az utód versenyeket nyer, díjakat zsebel be, vagy osztályelső, hanem akkor is repes a szíve, ha a gyerek, teljesítménytől és társadalmi megítéléstől függetlenül, pusztán csak LÉTEZIK.

Aki nem hiszi, járjon utána, cserébe megmutatom a középiskolai eredményeim egy részét, potom 6 darab elégséges osztályzattal.

Oszt láss csodát, mégis vittem valamire…

Éljenek a gyerekek, akik kirúgják focilabdával a tornaterem ablakát, kilógnak éjjel cigizni és szakadt farmert húznak egy temetésre” – olvashatjuk Viki gondolatait.

A poszt végül így zárul: “Nem az vagy, amit az iskola és a jegyeid mutatnak rólad.

Nem az a gyerek ér valamit, aki teljesít, hanem az, aki egészséges pszichével tud belépni a felnőttkorba.”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!