A szolizás volt a mindene: mikor egy csomót érzett a fején, halálra rémült, jó oka volt rá

Mairead Mcguire számára a barna bőr elengedhetetlen volt, csak akkor érezte szépnek és magabiztosnak magát, ha megfelelő volt a barnasága. Igen ám, de durván túlzásba vitte a szoláriumozást.

Pedig az orvosok figyelmeztették, hogy radikálisan csökkentenie kell a szoliázás mennyiségét, ám a fiatal nő nem hallgatott a szakemberekre.

A 28 éves ír nőnek alapból ugyanis nagyon fehér bőre volt, és nem tudta elviselni, hogy mások így lássák.

Folytatta tehát a mértéktelen szolizást, aminek kis híján végzetes következményei lettek: 2018-ban vette észre, hogy van valami dudor a fején, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget.

Egy nap azonban, mikor a dudor nagyobb és csúnyább lett végül elment egy bőrgyógyászhoz, aki azt mondta neki, hogy fibróma. A doki négyszer próbálta eltávolítani, de hiába mert mindig visszanőtt.

2020 szeptemberében aztán, amikor már pokoli fájdalmak is kínozták, elment egy másik orvoshoz is szakvéleményt kérni. A diagnózis lesújtó volt:

“Éppen szoláriumba tartottam, amikor az orvos felhívott, hogy az eredményeim szerint rákos vagyok.

Azonnal visszafordultam és csak az járt a fejemben, hogy nem nevelhetem fel a gyerekeimet.

Hallottam róla korábban is, hogy a szoláriumozás bőrrákot okozhat, de soha nem gondoltam, hogy ez velem is megtörténhet” – emlékezett vissza a nő.

A bőrgyógyászok megállapították, hogy Mairead dudora három centiméter hosszúra és egy centi szélesre nőtt. Ez a kezdeti méret háromszorosa volt. Idén márciusban sebészeti úton távolították el.

A hölgy most mindenkinek a figyelmét szeretné felhívni a túlzott szoláriumozás veszélyeire.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!